KONYA / ÇELTİK - 100. Yıl Ortaokulu

100. YILDA E TWİNNİNG

12-10-2023Cumhuriyet, dünyada yer alan en önemli yönetim şeklidir. Bir milletin kendi bağımsızlığına sahip olmasını sağlar. Cumhuriyet rejiminde halk bağımsızdır, yöneticilerini de özgür şekilde seçme hakkına sahiptir. Ülkeyi yönetenler halkın seçimine göre şekillenir ve belirlenen süreler dolunca yine halkın seçimiyle değişebilir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılında ülkemizin farklı şehirlerinden toplam 100 okul ile birlikte 29 Ekim haftası için çeşitli etkinlikler planlayıp işbirliği ve etkileşim içinde paylaşmak istiyoruz. Ülkemizin geniş bir alanını kapsayan projemiz sayesinde cumhuriyetin önemi konusunda fark yaratmayı planlıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu tarih olan 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılan anayasa değişikliği ile Türkiye Devletinin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bizler her sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşku ile kutluyoruz. Bu sene bu coşkuya bizlerde katkı sunmak, öğrencilerimiz ve yakın çevremizle beraber etkinlikler yaparak bu konuda farkındalık kazandırmak istiyoruz. Cumhuriyet Bayramı milli birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma gibi temel unsurlarımızın en üst düzeyde hissedildiği bayramdır. Yakın zamanda ülkemizin yönetim şekline yapılan saldırı olan 15 Temmuz darbe girişimi ile milletimizin ülkesine sahip çıkmasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Cumhuriyetimizin 100 yılında buna bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Geniş bir kapsayıcılık alana sahip olacak projemizle öğrencilerimiz vizyonlarını geliştirecek, web araçlarını kullanmayı öğrenecek, toplumun ihtiyaçlarına dikkat çekerek farkındalık kazanacaklardır. 100 okuldan katılım sağlayacak öğrenciler ve öğretmenler sosyal alanda kendini ifade etme, özgüven geliştirme, demokrasiye sahip çıkma kriterlerinde gelişim gösterecektir.

Yayın: 12.10.2023 - Güncelleme: 12.10.2023 16:12 - Görüntülenme: 70